Laddar

Populär sommarteater byter spelplats – lämnar Kalmar slott

"Vi vill inte tumma på produktionen för att få dit toaletter", säger producenten.

delningar

De senaste två årens publiksuccéer Emil i Lönneberga och Pippi Långstrump har spelats i vallgraven vid Kalmar slott. Nu meddelar producenten Magnus Kviske att den populära teatern byter spelplats till nästa sommar.

– Vi letar efter en ny plats. Samarbetet med slottet har fungerat fantastiskt bra men det var för höga kostnader och för opraktiskt, säger Kviske och förklarar:

– Toaletter och loger ska ner och upp, det blir för mycket jobb. Vi vill liksom inte tumma på produktionen för att få dit toaletter.

Vart teatern kommer flytta är inte klart. Kviske ser helst att man hittar en spelplats i centrala Kalmar, men även en flytt över bron är aktuell.

– Det är lite trådar ute så det kommer att lösa sig, förhoppningsvis innan jul. Vi vill så klart bli kvar i Kalmar men det finns även stort intresse för Öland. Målet är att hitta en permanent spelplats som vi kan vara på länge.

Kviske avslöjar även att nästa års sommarteater inte kommer bli ännu en Astrid Lindgren-föreställning. I stället sätter man upp Lassemajas Detektivbyrå. 

– Det är ganska moderna böcker. De har inte funnits så länge men är väldigt populära.

Föreställningen bygger på de tre böckerna Mumiemysteriet, Cafémysteriet och Cirkusmysteriet.

Vilka skådespelare som kommer ingå i ensemblen, när premiären är och hur många föreställningar som kommer ges beror på spelplatsen och är därför ännu inte bestämt.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.