Populära caféet är till salu: "Blir som ens lilla barn"

Niclas och Nina Lindgren.

Efter tre år väljer ägarna att gå vidare. "Vi känner oss färdiga".

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Våren 2016 tog Niclas och Nina Lindgren över populära Café Lotsutkiken vid Tjärhovet i Kalmar. Men efter tre år är det dags att sälja verksamheten och lägga fokus på sina ordinarie heltidsjobb.

– Vi har två heltidsjobb redan, men har kunnat driva den här verksamheten med duktig personal. Vi har fattat ett nytt beslut och vi känner oss lite färdiga med "Lotsen", säger Niclas Lindgren till 24Kalmar.

Hur har de här tre åren varit?

– Det har varit fantastiskt roligt och vi har fått lära känna så fantastiskt många människor. En del stamgäster kommer nästan några gånger om dagen, det är otroligt.

Caféet lades ut till försäljning veckan innan midsommar men då var det låg intensitet på spekulanterna, men intresset har sannerligen stegrat de sista dagarna.

– Nu börjar det verkligen hända grejer, vi har några riktigt intressanta spekulanter, men det krävs såklart lite pengar för att kunna driva en sådan här verksamhet. Jag vet att många har varit intresserade tidigare och velat fram och tillbaka. Är man sugen bör man nog agera, det är nog inte det objektet som kommer ligga ute längst på Blocket.

Caféet har ett unikt läge med en utsikt som ingen annan restaurang eller café har i Kalmar. Inte heller den trogna kundkretsen, menar Niclas.

– Det känns som att ska man välja ett ställe med bäst läge och bäst förutsättningar så ligger det här extremt bra till med bland annat närheten till nya Linnéuniversitetet.

Är det lite tudelade känslor nu när beslutet är taget?

– Det är klart att det inte är ett lätt beslut att fatta. Vi har levt med det i tre års tid och det blir som ens lilla barn som man ska sköta om. Men jag har fått mitt uppdrag i Mantorp som jag kommer att satsa fullt ut på och Nina har fullt upp med sitt jobb. Man kan säga att vi känner oss färdiga och att vi säljer i ett färdigläge kan man säga.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar