Laddar

Populära Nattravet återvänder: "Kommer vara en upplevelsekväll"

"Jag tror absolut att vi kan locka ett par tusen", säger Andreas Danielsson om att Nattravet återvänder till Kalmar efter flera års uppehåll.

delningar

Under 80- och 90-talet ansågs Kalmartravets Nattrav som deras största evenemang och kunde locka åskådare i tusentals. Travlopp påbörjades sent på kvällarna och höll på till midnatt samtidigt som exempelvis livemusik och ölservering fanns på plats.

– Begreppet Nattrav är i folkmun något som många förknippar med just Kalmartravet, säger Andreas Danielsson, Marknadschef på Kalmartravet.

På grund av ekonomiska skäl dog Nattravet ut på 90-talet. Men nu har man valt att skaka liv i evenemanget igen då dryckesleverantören Åbro har gått in som samarbetspartner.

– Åbro kommer bland annat ta dit dryckesvagnar och öltält. Och eftersom vi har utökat alkoholtillståndet kommer man kunna stå på upploppsrakan och dricka bärs. Något man aldrig kunnat göra tidigare, säger Andreas. 

Lördagen den 28 juli återvänder Nattravet där första start kommer gå av stapeln vid 20.30. En förfest drar igång innan själva travet där en DJ kommer finnas på plats. Och enligt Andreas Danielsson kommer "härlig sommarmusik" även att spelas mellan loppen ihop med olika happenings.

– Travet ska självklart vara en del men du ska även kunna sitta och njuta av bra musik och dricka bärs samtidigt som du tittar på travlopp.

Foto: Kalmartravet

Nytt för evenemanget, rent sportsligt sätt, är det speciella Nattravsloppet som heter Åbros Stora Pris. Där det först kommer vara två försökslopp och ett finallopp där vinnande ekipage kan kamma hem hela 110 000 kronor om hästen vinner både försök och final.

– Det kommer bli en upplevelse utöver det vanliga. Detta är ingen barndag utan det är en kvällsaktivitet. Tänk att få sitta i sommarkvällen, titta på kanonfina travrace, njuta av cool musik, god mat och dryck. Det känns som den perfekta kombinationen. 

Vad har ni för förhoppningar för Nattravets återkomst?

– Det är ett evenemang mitt i juli då det är mycket folk i stan. Så jag tror absolut att vi kan göra det till en folkfest för både Kamarborna och alla turister som är i regionen.

– Det är verkligen kul att Nattravet är tillbaka till Kalmar och jag lovar att folk kommer får en härlig upplevelse på Kalmartravet denna kväll, avslutar Andreas.

Relaterade artiklar