Populära Skördehoppet kickar igång årets höstsäsong

I och med Skördehoppet på Kalmar Hästsportklubb drar därmed tävlingssäsongen för ridhäst igång. - Foto: Arkiv

"Vi hoppas folk hittar ut hit i helgen", säger Isabel Mena-Berlin på Kalmar Hästsportklubb.

delningar

På Kalmar Hästsportklubbs anläggning i Smedby drar nu höstens inomhussäsong igång. Det är nämligen dags för den regionala hopptävlingen Skördehoppet för ridhäst som drar igång klockan 13 på lördagen den 22e september. Och på söndag fortsätter sedan tävlingarna vid klockan 09.

– Det är skönt att få återuppta tävlandet nu efter en liten paus sedan sista sommartävlingen. Hinderhöjderna under Skördehoppet kommer ligga mellan 1 - 1,15 meter under lördagen och sedan upp till 1,30 meter på söndagen, säger Isabel Mena-Berlin, presskontakt på Kalmar Hästsportklubb.

I nuläget räknar man med över 250 starter, som kommer gå av stapeln under helgens tävling ute i Smedby, från ridklubbar runt om i hela regionen.

– Våra tävlingar är alltid lite väderberoende men nu är det inomhus som tur väl. Så vi kommer har vårt fina cafe öppet, som kör fika och dagens lunch, så vi hoppas folk hittar ut hit i helgen.

– Och såklart hoppas vi som vanligt på att det ska bli fina tävlingar och att de tävlande ska vara nöjda. Detta är även ett bra tillfälle för oss att få visa upp våran fina ankläggning och en förhoppning är ju alltid att fler ska hitta ut hit. Så vi hoppas på det bästa.

Och härnäst efter Skördehoppet är det hoppning för ponny och ridhäst helgen den 13-14 oktober.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar