Laddar

Populära turistorten chockhöjer böter för fulla turister

Vissa beteenden kan leda till fyrdubblade böter för svenskar på besök.

delningar

Mallorca kommer att bli mycket striktare mot turister i sommar. Det är framförallt turistorten Magaluf som har tröttnat på odrägliga fulla turister.

Nu kommer böterna att höjas för vissa brott – med det fyrdubbla jämfört med förra året.

Till exempel höjs boten till 400 euro för privatpersoner som stör lugn och ordning jämfört med förra årets bot som låg på 100 euro. Även att urinera på offentlig plats kommer att kosta dig 400 euro i böter, jämfört med tidigare 100 euro.

Totalt införs 16 sanktioner inför turistsäsongen på Magaluf. Förra året infördes böter för en rad olika störande beteende som klottring, fylleri, att gå runt naken på stan, högljutt spelande och nonchalant beteende mot lokalpolisen, vilket Daily Mail först rapporterade.

De 16 böterna som chockhöjs inför sommaren:

400 euro i böter för privatpersoner som stör lugn och ordning. Detta är en fyrdubbling från förra årets bot som låg på 100 euro.

400 euro i böter för den som urinerar på allmän plats, även denna boten har fyrdubblats från förra året.

500 euro i böter för förtäring av alkohol på allmän plats som leder till obehag bland andra personer och lokalbor. Denna boten låg förra året på 200 euro.

500 euro i böter för arrangörer som bryter mot alkoholregler. Denna boten har femdubblats sedan förra året.

500 euro i böter för förtäring av alkohol som stör medborgare och ordningen i samhället eller provocerar fram ohälsosamma situationer.

500 euro i böter för förtäring av alkoholhaltliga drycker som leder till ett avskräckande beteende mot fotgängare.

500 euro i böter för förtäring av alkohol på platser där barn kan bli drabbade.

500 euro i böter för ”flaskpartyn” på vägar och andra offentliga utrymmen av alla slag.

400 euro i böter för bristande respekt mot polisen i utövandet av deras roll för att skydda allmänheten. Denna boten har dubblerats sedan förra året då den låg på 200 euro.

400 euro i böter för tillhandahållande av obehöriga tjänster på allmän plats, såsom spådom med tarotkort, massage och tatueringar.

400 euro i böter för att gå naken eller halvnaken på allmänna vägar utanför de zoner som godkänts av borgmästarens kansli.

400 euro i böter för att visas i kollektivtrafiken eller på allmän plats utan kläder på överkroppen, med undantag för pooler, stranden eller andra platser där det anses normalt, så som trottoarer, gator och vägar som ligger i direkt anslutning till kust eller stränder.

200 euro i böter för nedskräpning på offentlig plats, särskilt cigarettfimpar, tuggummi, skal, papper, plats, burkar och flaskor.

200 euro i böter för användande av ljudsystem, högtalare och förstärkare som stör omgivningen.

200 euro i böter för att ta med alkoholhaltliga drycker från sitt ursprungliga försäljningsställe och konsumera det på vägar eller allmän plats, oavsett vilken behållare som används.

100 euro i böter för klotter i kollektivtrafiken, på gator, träd, parker och allmänna vägar samt att klättra på eller över dessa.

Källa: Daily Mail.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.