Populärt att drömma om öländskt fritidshus

Obs, genrebild. - Foto: Mostphotos

Ön rankas i topp i ny undersökning.

delningar

Det är SBAB som har genomfört en enkät hos cirka 1000 personer runt över i Sverige. De fick svara på olika frågor gällande fritidshus.

Sett till platsen var Öland det tredje mest populära svaret, en placering bättre än 2018. Högst på listan hamnade Gotland och Stockholms skärgård.

– Det finns en del skillnader mellan män och kvinnors preferenser. Fler män kan tänka sig ett fritidshus som ligger ensligt till eller omgivet av djupa skogar. Kvinnor värderar det öppna landskapet och närhet till grannar högre, säger Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB, i ett pressmeddelande.

Gällande standarden var precis som tidigare varmvatten och avlopp i topp. Generellt sett värderar kvinnor standarden högre än män.

Svaren visar att varmvatten, avlopp och elektricitet rankas högre än närhet till bad, sjöutsikt och närhet till service och affärer.

– Önskelistan skvallrar om att vi inte vill elda i vedspis, pumpa vatten eller sitta på utedasset i fritidshuset. Bekvämlighet är viktigt även på semestern.  Allt sammantaget tolkar jag det som att det finns en trygghetsaspekt med även i fritidshusköpet, säger Claudia Wörmann.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar