Laddar

Postgatan ny adress på Kalmars restaurangkarta

Närproducerat och ekologiskt. När krogen Postgatan öppnar i Kalmar står skandinaviskt mathantverk på menyn. "Fokus ligger på det närproducerade och ekologiska".

delningar

I månadsskiftet februari–mars öppnar det en ny krog i Kalmar: PostgatanViktor Hallberg och Johannes Persson, som närmast ansluter från Växjökrogen PM & Vänner, vänder tillbaka till Kalmar och kommer att äga restaurangen tillsammans med Kallskänken.

– Det var många som sa ett ”grattis” när Saluhallen lades ner men Saluhallen var bra för området. Målsättningen är att skapa synergieffekter mellan Kallskänken och Postgatan som bara ligger ett stenkast från varandra, säger Kallskänkens Martin Nilsson.

Postgatan hämtar sin inspiration från närområdet.

– Vår stora utmaning är att få gästerna att förstå skillnaden mellan de båda restaurangerna. Kallskänken är mer inriktat mot det internationella köket där vi inte är rädda för att testa nya trender och råvaror från exempelvis Asien, Sydeuropa och USA. Postgatan ska stå för ett skandinaviskt mathantverk där fokus ligger på det närproducerade och ekologiska, säger Martin Nilsson.

Och namnet, var det givet? – Vi satt faktiskt ganska länge och klurade men eftersom gatan heter just Postgatan kändes det bra. Det är ett klassiskt namn, säger Martin Nilsson.

Relaterade artiklar