Laddar

Premiär för stora bokbytardagen i Kalmar

"Man behöver inte bara köpa nytt utan man kan byta också," säger Claes Gårdinger från Naturskyddsföreningen om den nationella dagen.

delningar

Onsdagen den 16 maj är det den stora bokbytardagen som arrangeras på flera platser runt om i hela Sverige.

– Det handlar om medveten konsumtion och att man ska återanvända. Man behöver inte bara köpa nytt utan man kan byta också. I och med att det är en nationell bokbytardag så tänkte vi testa på det för första gången här på Skälby, säger Claes Gårdinger från Naturskyddsföreningen som arrangerar eventet tillsammans med Studiefrämjandet i Kalmar.

I Kalmar kan lässugna ta sig till Skälbyträdgården mellan klockan 17.00-20.00 under onsdagen för att lämna böcker, ljudböcker och serietidningar och förhoppningsvis hitta något spännande att ta med sig hem.

– Vi fick ett förslag om att även ta emot sällskapspel så det testar vi också, jag vet inte hur mycket man brukar byta sånt annars.

Claes själv kommer att plocka med sig några böcker och hoppas få med sig något roligt hem.

– Det kan vara både barn-, vuxen och faktaböcker. Men vi vill gärna byta böcker som är fina, är det faktaböcker så bör de inte heller vara allt för gamla. Vi vill inte ha in en gammal svampbok där det står att gifta svampar går att äta, säger han.

Att byta böckerna kostar inte en krona.

– Man behöver inte heller ha med sig lika många böcker dit som man har med sig hem. Sen är det inte meningen att man ska komma med flera hundra böcker som man vill bli av med heller.

Har man inte möjlighet att komma under eftermiddagen men ändå har en bok som man tror att någon skulle kunna få nytta av så kan man höra av sig till Naturskyddsföreningen i Kalmar.

– Man får höra av sig så löser vi det, avslutar Claes.

Sponsrat inlägg

Mobilen tar plats i vår vardag

I dagens samhälle reagerar vi nästan mer på om någon inte pillar på sin mobil, än om man är upptagen med den.