Premiär för Sverigeföreställning på Öland: "Kan inte bli annat än bra"

Robert Noack och Josefin Johansson. Pressfoton: Jimmy Eriksson, Wikimedia/Leone Milton.

Under torsdagen är det debut för Drottningsylt, en föreställning om Sveriges drottningar med Josefin "Josefinito" Johansson och Robert Noack i spetsen.

delningar

Under torsdagen är det premiär för föreställningen Drottningsylt – den första av totalt elva föreställningar i landet.

Debutföreställningen kommer att spelas på Norra Möckleby bygdegård, Färjestaden klockan 19 på torsdagen den 11 oktober. En andra föreställning på Öland kommer att visas under fredagen den 12 oktober klockan 19 på Norrgården, Byxelkrok.

– Jag tror att med de skådespelarna så kan det inte bli annat än bra, det förmodar jag. Sen om det kommer så mycket folk det vet man aldrig, men vi har ju iallafall gjort så mycket reklam vi kunnat, säger John Johansson, kontaktperson till föreställningen.

Beskrivningen av föreställningen är följande:

"Varenda svensk stad har en staty, ett porträtt eller torg döpt efter våra svenska manliga regenter. Men vad höll då alla drottningar på med hela historien? Här är Drottningsylt - alla Sveriges kvinnliga monarker på ett bräde", enligt riksteaterns hemsida.

Det är Josefin Johansson och Robert Noack som kommer att spela samtliga svenska drottningar från Sigrid Stordåda till Silvia

Josefin "Josefinito" Johansson är komiker och artist som skrivit och agerat för radio, TV och scen sedan 2007. Har synts i bland annat Allsång på Skansen, Så ska det låta, Doobidoo och Kändisbarnvakten och turnerar flitigt som ståuppkomiker. 

Robert Noack är sångare och skådespelare som avslutat fyra år som Karl-Oskar i Björn&Bennys nyuppsättning av Kristina från Duvemåla. Han har även medverkat i Billy Elliott på Stockholms Stadsteater.

Under onsdagen hade bara 14 biljetter sålts, men John Johansson håller ändå uppe hoppet.

– Jag tror inte alla köper i förväg, hemmafolket vet att de får rum ändå, men jag kan inte lova något, säger han och skrattar.

Samtliga föreställningar samt information om biljetter kan du hitta här.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar