Laddar

PREMIÄR: Idag öppnar Lager 157 i Kalmar

I höstas blev det klart att den populära klädkedjan kommer till Hansa City. På skärtorsdagen är det dags att öppna.

delningar

Det blev ett kraftigt genomslag och mycket positiva reaktioner hos Kalmarborna när Lager 157 meddelade att de skulle öppna i Kalmar. Efter många månader med förberedelser är det nu dags för premiär.

–  Kalmar känns som en bra stad, sa Malin Hallqvist, etableringsansvarig hos Lager 157, tidigare till 24Kalmar.

Klockan 15:00 på Skärtorsdagen tar klädkedjan emot sina första kunder i Hansa City. Lagom till att skoleleverna har tagit påsklov och det väntas mycket folk till varuhuset.

24Kalmar har tidigare rapporterat om det stora intresset för att jobba hos klädkedjan och hur de använder sig av auditions under rekryteringsarbetet.

– Det känns som det bubblar i Kalmar, sa marknadsansvarige Jonas Ivarsson till 24Kalmar i vintras.

Mellan 15-20 personer har fått anställning i Kalmar och butiken är på cirka 1700 kvadratmeter och ligger mellan Stadium och Media Markt.

Lager 157 är ett av landets mest expansiva modeföretag och har öppnat flera butiker de senaste åren. I dagsläget finns man på omkring 30 platser i landet.

2015 omsatte bolaget drygt 640 miljoner kronor (579 milj 2014) med ett resultat efter finansnetto på 57 miljoner (72 milj 2014). Man har tidigare blivit utsedda till ”Gasellföretag” av Dagens Industri och ”Superföretag” av Veckans Affärer.

Relaterade artiklar