PREMIÄR: Ny restaurang lockade många gäster

Många gäster besökte Grilleriet när portarna slogs upp.

delningar

Under fredagen slog Grilleriet upp sina portar och det dröjde inte länge innan nyfikna besökare gjorde entré till den nyöppnade restaurangen. Borden fylldes nästan omgående av gäster, och ganska snart var den lilla lokalen full av liv.

En av personerna bakom nyetableringen är delägaren Fabian Astrén, som hoppas och tror att restaurangen ska bli ett omtyckt inslag i Kalmars restaurangutbud.

– Det verkar bli bra, det har varit bra snack på stan tycker jag. Det känns som att folk förväntar sig mycket och är hypade liksom, säger han till 24Kalmar.

– Vi känner väl spontant att det kommer bli bra och att det kommer att komma mycket folk. Den här helgen har det varit jätte mycket bokningar.

Det har varit öppet i tio minuter och här är rätt mycket folk redan.

– Ja och det känns jätte bra. Det är en perfekt liten uppvärmning just nu.

Primärt är det inte en stor mängd besökare som Fabian Astrén hoppas på under restaurangens första dygn. Han hoppas snarare att allting – från köksutrustning till matlagning – ska fungera och flyta på så bra som möjligt.

– Jag hoppas att alla maskiner ska fungera och att vi håller en hög nivå trots att det är de första dagarna. Jag önskar bara att allting ska klaffa, jag vill ju inte att vi gör bort oss första helgen, säger han.

– Mängden folk har jag inga förväntningar på. Jag vill bara att allting ska flyta på fint så att alla är nöjda och glada.

Det är hamburgare som gäller på Grilleriet, och besökarna kan delvis själva utforma sin maträtt. Öl och vin är något som restaurangen fokuserar en hel del på också, även om man framförallt vill bli bättre på den biten i framtiden.

– Det är burgare vi kör, enbart. Sen finns där förrätter och så men huvudrätterna är hamburgare med tillbehör. Det finns lite olika att välja på, berättar Fabian.

– Sen har vi stort fokus på vin och öl och vi lär oss mer om det hela tiden. Vår kunskap om det är inte jätte bred, men vi utbildar oss hela tiden.

Förhoppningen är att Grilleriet inte ska ha en tydlig målgrupp, utan att mer eller mindre vem som helst ska kunna besöka restaurangen.

– Man kan komma hit och käka en burgare och dricka en bärs och man kan också komma hit med sin partner och dela en flaska rödvin och käka en hamburgare. Det är lite våran nisch, alla sorters folk ska kunna komma. Det är inget ungdomshak utan ett hak för alla, avslutar Fabian.

Bilder på restaurangen samt några av premiärbesökarna: 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.