Laddar

Premiär på Friends Arena för Kalmar Södra-Robert: ”Jättespännade upplevelse”

På lördagen gör Robert Risberg det som Zlatan, Ronaldo och Messi har fått äran att göra - spela fotboll på Sveriges nationalarena.

delningar

Under Musikhjälpen 2016 auktionerade Friends Arena ut en chans att få spela en match på Sveriges nationalarena. En av medlemmarna i den rikstäckande föreningen Round Table snappade upp auktionen och såg till att samla in personer till två lag som snabbt skramlade ihop 50 000 kronor.

Under lördag är det äntligen dags för matchen att bli av och en av de som står med i startuppställningen och ska representera de södra delarna av Sverige är kalmarbon Robert Risberg.

Hur har uppladdningen inför matchen gått?

– Den har gått bra. Jag har varit med och tränat med Kalmar Södra och fått stå lite i mål. Det ska bli jäkligt kul att få spela, säger Robert som även är ordförande för klubben.

De som möts under matchen är medlemmar i Round Table och det kommer att bli ett slag mellan södra och norra Sverige.

– Jag måste ju tro att vinstchanserna är goda. Jag känner inte så många av de andra men jag vet att det är några som är aktiva fotbollsspelare. En kille från Skövde tar det på så stort allvar att han har köpt med sig 10 par skor.

I fredags fick Robert en liten försmak för hur det kommer att vara att spela på nationalarenan i Solna då han var och kollade på när Sverige tog emot Frankrike inför fullsatta läktare.

– Det var en trevlig tillställning men det kändes ju lite tråkigt att man var tvungen att vänta en hel vecka till sin egna match. Det var nästa så att man ville gå ner och känna lite på mattan.

Fullsatt kommer det troligtvis inte att vara under lördagens match men det kommer att pågå aktiviteter runt matchen och målat är att samla in pengar till välgörenhetsorganisationen Min Stora Dag.

– Vi har bjudit in folk och det kommer dyka upp lite vänner men vem som helst får komma in och titta. Hela dagen kommer att bli en jättespännande upplevelse, avslutar Robert.

Relaterade artiklar