Laddar

Prisad dokumentär visas på teater

Dokumentären "Efter Inez" vann tidigare i år Tempo Documentary Award 2017, ett av filmsveriges viktigaste och största dokumentärfilmspriser. I vår visas filmen på Teatervallen i Kalmar.

delningar

Hur är det att komma hem från BB utan sitt barn, att få reda på att det ofödda livet i magen inte lever? Karin Ekberg har gjort en dokumentär med namnet ”Efter Inez” som beskriver det hemska över 400 familjer i Sverige drabbas av varje år.

I filmen får tittaren följa ett par, Denize och Filip, som ska bli föräldrar för fösta gången men barnets hjärtljud lägger av när det är dags för förlossning. Ekberg har följt paret under två år, genom sorgeprocessen och vardagen när livsmodet och glädjen sakta återkommer.

Dokumentären som lär ut hur man kan leva med sorg men framförallt kärlek kommer visas på Teatervallen i Kalmar den 26 april. Det är inte första gången Ekberg besöker Doc Lounge Kalmar som arrangerar visningen.

– Karin Ekberg kom till Kalmar slott när vi visade ”Att skiljas” våren 2014 och det blev en kväll vi sent ska glömma. Under de senaste två åren har vi uppmärksamt följt Karins arbete med ”Efter Inez” och vi är jätteglada att hon nu kommer tillbaka till oss för en förhandsvisning med regissörssamtal, säger Christina Schöning, en av arrangörerna.

Elin Blent från Spädbarnsfonden Kalmar kommer också delta i filmsamtalet. Hon arbetar på förlossningen på Kalmar sjukhus och har själv förlorat ett barn i magen.

Relaterade artiklar