Laddar

Prisad restaurang kan vinna igen: ”Så himla glada”

För två år sedan blev Eco by StrandNära utsedda till årets hållbara café. Nu har de återigen blivit nominerade av prestigefyllda White Guide.

delningar

2008 köpte paret Mikael och Erica Anerhof ett pensionat i den pittoreska Ölandsbyn Stora Frö. Efter omfattande renoveringar driver de sedan en tid tillbaka restaurang, café, bed & brekfast och vandrarhem. Ett genomgående tema är fokusering på det ekologiska.

För två år sedan fick de en eftertraktad plats i White Guide och de utsågs även till årets hållbara café. Till 2017 års gala har Strandnära, för andra året i rad, blivit nominerad i kategorin årets hållbara gastronomi.

– Vi är så himla glada för den här nomineringen. Vi känner ödmjukhet, tacksamhet och glädje. Att omnämnas i dessa sammanhang är helt fantastiskt för oss och inget vi någonsin hade vågat drömma om för tio år sedan då vi fick nycklarna till vårt lilla StrandNära, skriver paret i ett pressmeddelande.

StrandNära tävlar mot Kalf & Hansen (Stockholm), Lilla Bjers Gårdskrog (Visby) och Restaurant Volt (Stockholm). I fjol vann Lilla Bjers Gårdskrog priset för tredje året i rad.

Makarna Anerhof menar att det känns extra viktigt att de omnämns i en kategori ”som handlar om vår framtid”.

– För oss handlar det om att med eftertanke och på ett ödmjukt sätt ta vara på och förvalta de naturliga resurser som finns för att skapa ett hållbart och sunt samhälle, säger Mikael och Erica Anerhof.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.