Laddar

Prisbelönt koncept ska locka unga: ”Dröm stort men börja smått”

I sommar kan ungdomar driva ett eget företag som sommarjobb. "En fantastiskt möjlighet", säger entreprenören Jonathan Rudman.

delningar

BorgholmMörbylånga och Emmaboda erbjuder sina ungdomar det prisbelönta konceptet UngDrive som sommarjobb. Det innebär att du som är folkbokförd i någon av kommunerna kan driva ditt eget företag som ditt sommarjobb. Entreprenören Jonathan Rudman kommer guida ett antal av deltagarna genom projektet.

– Det här är en fantastisk möjlighet som jag verkligen tycker att ungdomarna ska ta till vara på. Dels finns det möjlighet att verkligen få jobba med det man vill men också ge sig själv en bättre möjligheter till jobb senare. Det är precis den här typen av engagemang som arbetsgivarna tittar efter, säger Rudman.

Den 26 till 30 juni är det kick-off med föreläsningar om sälj, marknadsföring, ekonomi och affärsidéer för att förbereda de unga entreprenörerna på bästa sätt inför uppstarten. I startkapital erhåller ungdomarna 1 500 kronor.

– Vårt motto är att ”dröm stort men börja smått”. Det handlar om att skapa sig erfarenhet för att senare i karriären kunna ta nästa steg. Det ska även sägas att allt kapital som ungdomarna drar in går till egen ficka, säger Rudman.

Läs mer om UngDrive och hur du anmäler dig här.

Relaterade artiklar