Laddar

Pristagare uppmärksammades med blommor och tårta

"Vi blev så glada över att ens bli nominerade, bara det gjorde oss helt fnissiga här på kontoret," säger kontorschef Fredrik Genberg.

delningar

Under tisdagen fick Tengboms kontor i Kalmar ta emot Kalmar Kommuns jämställdhetspris för deras strategiska målinriktade jämställdhetsarbete.

– Vi blev så glada över att ens bli nominerade, bara det gjorde oss helt fnissiga här på kontoret och oerhört stolta, säger Fredrik Genberg, kontorschef hos Tengboms.

Blommor och tårta lämnades över under ett besök på kontoret. Den 27 januari under kommunfullmäktige kommer en check på 15 000 kronor samt ett diplom att delas ut.

– Tack för att ni hjälper till att göra Kalmar mer jämställt, sa Bertil Dahl (V), kommunalråd med ansvar för jämställdhetsfrågor, när han överlämnade blommor till Tengboms.

 

Just nu har man bland annat exakt 19 kvinnor och 19 varav sex stycken är utlandsfödda. Fredrik Genberg och Karin Bexell har tidigare blivit uppmanade att skriva om kontorets värderingar och arbete vilket Karin tog tag i. Detta har resulterat i en text som man känner en stor stolthet över:

Vi på Tengbom i Kalmar lägger en stor värdering i att sträva efter ett jämlikt kontor på flera olika plan. Det gäller etnicitet, kön och sociokulturell bakgrund. Idag har vi en jämn fördelning män och kvinnor på kontoret, vi har med tiden blivit ett tvåspråkigt kontor, då ett flertal av våra anställda är av en ursprungligen annan nationalitet. Vi ser också mångfald som vår styrka, där vi värdesätter varje individs personlighet, bakgrund och kunskap mycket högt. Alla har något att tillföra och våra olikheter är det som gör att vi fortsätter driva kontoret mot högre och högre höjder, men med samma bibehållna kvalitet i vår leverans. Vår tillgänglighet märks också i såväl all projekt som finns runt om i staden, men också genom att vi mer och mer syns utåt sett mot gemene man. Vi har vågat ta ett kliv in i samhällsdebatten i och med vårt pris ”Årets mötesplats” på Guldfesten, där vi tydligt visar att arkitektur är till för alla och man kan förena god arkitektur med det enkla mötet mellan olika individer”

Än är det inte bestämt vad prispengarna kommer att användas till.

– Vi har inte vågat hoppas på att vi ska vinna men jag ska prata med alla 38 medarbetare för att komma fram till ett bra beslut, säger Fredrik Genberg.

Det här är fjortonde gången man delar ut priset och första gången som det går till någon i näringslivet.

– Det känns ju extra kul. Vilken start på detta året, nu kör vi, säger Fredrik Genberg.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.