Professionella ryttare avslutade Superhelgen

Superhelgen avslutades med tävlingar inom de högsta klasserna.

delningar

Sedan i fredags har Ridklubben Udden stått värdar för det årliga evenemanget Superhelgen och under helgen har sammanlagt 690 starter följts av en intresserad publik. På söndagen avslutades tillställningen, då var det dags för de högsta klasserna i dressyr och hoppning med ponny och storhäst.

–Jag har tävlat alla dagar och nu är det dags för sista hoppningen med mina två storhästar. Jag ska tävla i 1,30-klassen, berättar Tommy Syrén, medan han går mot hoppbanorna.

Tommy Syrén har totalt kammat in tre rosetter under helgen, något han är mycket nöjd över med tanke på omständigheterna.

– Det har varit varmt så det har varit svårt att träna, man får ta det väldigt försiktigt och träna korta pass. Jag tror dock inte att mitt resultat hade sett annorlunda ut om vädret hade varit annorlunda, Ridklubben Udden har fått till ett väldigt bra underlag på banorna, menar han.

Det var regionala tävlingar under helgen, något som Linn Engelholm är van vid att tävla i. Hon brukar tävla nationellt och hoppade både på lördagen och söndagen.

– Det var ingen toppendag igår, det blev många stopp och riv. Men det är sånt som kan hända och målet idag är att vinna, eller åtminstone bli placerad på pallen, säger hon.

Vid hoppningen gäller det att rida så felfritt som möjligt och om man tävlar mot andra spelar även tiden roll, maxtiden att ta sig runt på banan är 110 sekunder. På dressyren har ryttarna fått ett schema med olika moment som de får träna in innan för att sedan visa upp på tävlingen och få poäng för.

Maria Gardstig är en av arrangörerna för evenemanget och hon är nöjd med Superhelgen.

– Det har flutit på bra, just nu är man så uppe i allting men vi ska utvärdera ikväll. Eftersom det är så varmt har vi fått godkänna några specialregler. Till exempel behöver inte dressyrryttarna rida i kavaj, något som man vanligtvis gör. Men vi är nöjda, berättar hon.

Tävlingarna på söndagen höll på till klockan 18.00 och priserna i samtliga klasser delades ut efter varje avslutad tävling.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar