Laddar

Profilen kan ta steget över bron: ”Vore häftigt att pröva på”

Han är en av de största profilerna inom lokalfotbollen. Nu vill Ola Petersson ta in Mörbylångas sportchef till sin ledarstab.

delningar

De senaste tio åren har han agerat tränare, assisterande tränare och sportchef i sitt älskade Mörbylånga GoIF. Nu kan han vara på väg att lämna Skansen för att ta klivet över till fastlandet och IFK Berga.

För någon vecka sedan slog IFK Berga-tränaren Ola Petersson en signal till Larsson och erbjöd jobbet som målvaktstränare i föreningen.

– Det är väldigt smickrande, absolut är det så. Jag ska åka in och lyssna på dem på onsdag och givetvis är det väldigt kul att bli uppskattad. Sen ska det funka mellan mig och målvakterna de har okså, säger Anders Larsson.

Numera är han en välutbildad målvaktsinstruktör och blev nyligen godkänd i Nationell Målvakt A, som en av blott 40 stycken, rapporterar Ölandsbladet. En utbildning har gick i omgångar uppe på Bosön.

– Sedan har jag gått bredvid Kalmar FF:s målvaktstränare Donald Arvidsson mycket och lärt mig och antecknat övningar. Det har varit ett privilegium att få vara med där inne.

Han menar att målvakter ofta blivit åsidosatta.

– Tränarna brukar ge målvakterna tio minuter att värma upp och sedan blir det skott. Det är mycket därför jag valt att utbilda mig, för att göra målvaktsspelet mer attraktivt. Många föreningar på Öland har problem med målvaktsbiten.

Skulle flytten till Berga bli av finns ett stort tomrum i Mörbylånga att fylla.

– Jag har tänkt väldigt mycket med hjärtat i alla år. Det kanske är dags att tänka med hjärnan. Fotboll är ju mitt största intresse och drömmen är att kunna leva på den. Då måste man börja någonstans och då är nog division 6 lite lågt kanske, säger Larsson och fortsätter:

– Det vore väldigt häftigt att pröva på, men sedan ska ju allt med övriga livet passa in. Vi får se, helt enkelt. Att åka in och lyssna kostar ju ingenting.

Däremot kommer han inte släppa Mörbylånga GoIF helt och hållet.

– Det kommer jag inte kunna göra. Jag kommer ju vilja hjälpa till där med på något sätt.

Relaterade artiklar