Laddar

Proppen ur för Kalmarsund – körde över toppkonkurrenten

Efter en ren och skär innebandyuppvisning i tredje perioden hoppade FBC Kalmarsund upp på playoff-plats till SSL. Då hyllade backen defensiven. "Det är där man lägger grunden."

delningar

Det var ett helt annat FBC Kalmarsund som kom ut till toppmötet med Karlstad än det lag som trampade vatten i höstas. Bara några minuter in i första perioden satte Marcus Johansson 1-0 – och innan paus hade hemmalaget bud på fler mål framåt.

I den andra akten åt sig gästerna, som inför matchen, satt på den sista playoff-platsen till SSL, i kapp och gick även i från till 2-1, innan Kim Nilsson satte kvitteringen till 2-2.

– Vi fokuserar på försvarsspelet och har gjort så sen Adam (Kallenberg) och Tom (Holmqvist) kom in. Det är där man lägger grunden. Framåt har vi spelare som kan göra det ändå, säger Simon Nilsson, som satte tonen för FBC:s urladdning i den tredje perioden.

Med ett distinkt dragskott stänkte Nilsson in 3-2 – och med tio minuter kvar att spela fyllde Gustav Bäckstedt på i en andravåg och satte 4-2.

– Jag tror de gjorde ett taskigt byte. Alex (Vult Von Steijern) snappar upp bollen och serverar mig. Då kan man inte göra mycket annat än att sätta dit den, säger ”Bäckis”.

Kort efter Bäckstedts mål åkte Karlstad på en femminuters-utvisning och i det efterföljande fem- mot fyra-spelet stängde FBC matchen.

Kim Nilsson gånger två, Tim Nyander och Alex Vult Von Steijern såg till att Kalmarsund sprang i från till hela 8-2 och kammade hem tre blytunga poäng i kampen om en playoff-plats till SSL.

– Trots att det var jämnt långt in i tredje tycker jag att det var vi som styrde och ställde. I sista orkar dem inte och jag tror att även om de inte åkt på femman så hade vi gått i från. Vi var mycket starkare än dem, säger Kim Nilsson.

Simon Nilsson:

– Vi täcker skott, ger varandra energi och sliter hårt. Det är som natt och dag jämfört med hur det såg ut innan. Det är ett helt nytt lag. Tidigare har det känts som att alla har legat under en sten. Nu gäller det att fortsätta gnugga försvarsspel och vara ödmjuka inför varje uppgift.

Redan på tisdag är det dags för ny giv när Kalmarsund gästar Craftstaden i ett hett derby.

Orkar man ladda om? – Det ska inte vara så svårt. Vi har börjat hitta grejer som vi vet om att vi ska göra och alla är sugna, känns det som. Det är ju roligare att spela match än att träna.

I och med segern mot Karlstad klättrade FBC upp till fjärde plats, den sista playoff-platsen till SSL. Däremot kan man passeras av tisdagens derbykombattanter redan i morgon, söndag, när Craftstaden gästar Malmö FBC.

INNEBANDY, ALLSVENSKAN: FBC Kalmarsund–Karlstad IBF 8–2 (1-0, 1-2, 6-0) Målen, FBC: Kim Nilsson 3, Marcus Johansson, Tim Nyander, Alex Vult Von Steijern, Gustav Bäckstedt, Simon Nilsson. Skotten: 29–17. Publik: 753, Kalmar sportcenter.