Quizmästaren vill aldrig sluta: "Kommer quiza på ålderdomshemmet"

Han har underhållit Kalmarfolket i över ett decennier – och än finns det inga planer på att lägga av.

delningar

47-åriga Jesper "Discojeppe" Liljegren har underhållit dansgolv, bröllopsgäster och inte minst quizfantaster i flera decennier. Bromöllasonen började sin diskjockeykarriär 1985 och har sedan dess gjort massvis med spelningar och framträdanden.

– Nu har jag jobbat så länge att jag snart är värd en guldklocka, säger han med ett skratt.

Här i Kalmar har han kanske blivit mest känd som killen som håller i "Kalmars krispigaste quiz" på torsdagar på O'learys.

– Jag har hållit på här i Kalmar i runt tolv, tretton år. Jag började spela på Harrys, men när de bytte ägare för ett par år sedan flyttade jag över till O'learys.

Han kom in på quizandet när han av en slump fick hoppa in när en quizmaster blev sjuk. När han väl slutade så tog Jesper över helt och hållet. Och han älskar det han gör.

– Jag lever för quizarna, på onsdagar kör jag musikquiz i Karlskrona och på torsdagar kör jag musikquiz i Kalmar, det är fullt ös.

Musiken är oftast blandad, men då och då förekommer det ett temaquiz. Till exempel kommer det mest troligt dyka upp ett schlagerquiz när det vankas final i Melodifestivalen.

– Ibland kör jag en temaquiz för att locka lite extra. Ibland är det rockquiz eller 80-talsquiz, vilket också är väldigt uppskattat.

Du har hållit på väldigt länge med det här, vad är det som fortfarande driver dig?

– Engagemanget från gästerna som kommer vecka efter vecka. Jag har många stammislag som brukar dyka upp. Tävlingsandan och drivet hos de som tävlar är helt fantastiskt.

Han berättar också att han har tagit quiztänkandet till en ny nivå.

– Jag kom på mig själv när jag skulle handla julmat att jag stod med en ABBA sillburk och tänkte om det kunde finnas två andra varor som har med julen att göra som man kan bygga ett artistnamn med för att få en röd tråd i det, så man kan verkligen säga att jag lever för det här, säger han skrattandes.

Det brukar ta minst lika lång tid att förbereda ett quiz som det tar att genomföra det. Och han försöker alltid att följa sitt program till punkt och pricka.

– Jag tror att det är en av grejerna till att det är uppskattat. Jag tror på att sätta gränserna stenhårt. Klockan 19 hälsar jag alla välkomna, klockan 19:15 ska den första låten vara igång. Runt klockan 20 ska quizen vara färdig och vid 21 ska det vara rättning och prisutdelning.

Hur länge ska du hålla på med det här?

– Jag kommer aldrig att sluta med quizar, skrattar han och fortsätter:

– Jag kommer säkert att sluta någon gång på ålderdomshemmet när vi kör ett E-Type-quiz 2030. Jag tror nog att jag kommer lägga av som dj innan jag lägger av med quizarna. Men det finns inget stopp där heller, utan vi bara kör på.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar