Laddar

Räddningstjänsten om butiksbranden: ”Nära att den skulle ta hela byggnaden”

Under natten pågick fortfarande arbetet med att släcka verkstadsbranden. "Någon minut till så hade hela byggnaden gått ihop", säger yttre befäl Tomas Jonsson.

delningar

På fredagskvällen vid 20.00-tiden utbröt en brand i Mekonomens lokaler på Tyska vägen. Under natten mot lördag pågick räddningsarbetet fortfarande för fullt.

– Det var nära att den skulle ta hela den byggnaden. Någon minut till så hade hela byggnaden gått ihop, säger Tomas Jonsson, yttre befäl vid räddningstjänsten i Kalmar.

Branden startade i en bil som stod inne på verkstaden och spred sig till ytterligare en bil.

– Därifrån hade branden spridit sig sex meter upp till taket och höll genom takkonstruktionen på att sprida sig över till Byggmax avdelning. Så vi hade ett takgäng och ett golvgäng som jobbade med att släcka branden från början, säger Tomas Jonsson

Vid 02.00-tiden på natten kunde räddningstjänsten konstatera att branden var släckt och tog hem sina enheter.

– Det tog en stund att släcka då det har brunnit rejält. Men vi lyckades få kontroll på läget.

Enligt räddningstjänsten ska verksamheterna i området kunna arbeta som vanligt under dagen. Förutom i den verkstadslokal där branden startade.

– Butiken kan öppna men inte verkstaden, där är det kolsvart. Och Byggmax ska kunna ha verksamhet i båda sina lokaler.

Inga personskador har rapporterats i samband med händelsen.

– Nej men från början trodde vi att det var en livräddningsinsats för det skulle vara en person i verkstaden. Men då har de två verkstäder så personen var i den andra lokalen, vilket var tur.

I nuläget är det okänt hur branden i bilen startat. Polisen ska göra en utredning av händelsen.

 

Relaterade artiklar