Raketstart i omstarten: "Vi hade kontroll på dem"

. - Foto: Dennis Johansson

Under lördagen gästade Kalmarsunds herrar Höllviken.

delningar

Efter en månads uppehåll för FBC Kalmarsunds herrar ställdes man under lördagen mot Höllviken. Ett lag som FBC förlorade mot på övertid i seriepremiären hemma i Kalmar Sportcenter.

Efter att andra perioden hade avslutats märktes det att FBC var rejält sugna på revansch. Bortalaget hade då nämligen skaffat sig en 1-5-ledning. Höllviken skulle sedan komma att reducera två gånger om och pressa på hårt i slutet, men en kvittering var enligt FBC:s lagkapten Johan Wittberg aldrig nära.

– Vi kändes kompakta och gjorde framförallt en bra match defensivt. Kalle i målet gör några riktigt bra räddningar och håller oss kvar i slutet. Trots att de kom tillbaka målmässigt kändes det ganska lugnt och som att vi hade kontroll på dem hela matchen. Det känns snarare som att det borde kunnat bli större segersiffror idag, säger Johan Wittberg.

I och med lördagens seger har Kalmarsund nu tagit tre fullpoängare i rad.

– Skönt att få en seger direkt efter uppehållet eftersom det alltid blir lite osäkert kring vart man står. Men vi fortsatte där vi var avslutade och var det bättre laget idag.

Hur blickar ni vidare?

– Nu är det ny träning på måndag och sedan ny match på onsdag. Så det gäller bara att konservera det här spelet. Sedan är det lätt att snacka men det kändes verkligen som vi bevisade oss idag. Vi följer matchplanen och står riktigt starka i försvarspelet, och då är vi svårslagna. Så jag tror nog att det blir nog samma visa mot Mullsjö på onsdag.

FAKTA

Höllviken - Kalmarsund 3-5 (1-2, 0-3, 2-0)

Målskyttar, FBC: Max Johansson, Kim Nilsson, Alexander Berglund, Filip Stjernberg, Anton Nilsson

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar