Räknestugan hjälper studenter att klara matten

Vare sig du behöver lite extra hjälp med matteläxan eller vill fördjupa dig mer i ämnet så är Mattecentrums räknestuga det perfekta stället att besöka.

delningar

Mattecentrum finns i drygt 30 städer över hela Sverige och de erbjuder gratis läxhjälp i matematik. Främst riktar de sig till högstadie- och mellanstadieelever men alla får komma – även om man är yngre eller äldre. Förra året startade Mattecentrum i Kalmar och i år är man tillbaka. Enda skillnaden är att man nu har bytt lokaler.

– Vi är på Lars Kaggskolan i år då de är mer matteinriktade så vi hoppas att fler ska ta chansen att få hjälp av oss. Vi hoppas också att Kalmars mattelärare kan tänka sig att tipsa om oss, säger projektledare Victor Sand.

Det är helt gratis och vem som helst är välkommen till räknestugan oavsett om man går på gymnasiet, komvux eller bara vill lära sig mer om matte. Väl där har man möjlighet att få hjälp av riktiga matteproffs som brinner för ämnet och gör det här ideellt.

– De som var här förra året var väldigt glada över att bli hjälpta. Många pluggade upp sina betyg, säger Torbjörn Feltendahl som är en av volontärerna.

Studenterna behöver inte binda upp sig på något utan det är bara att dyka upp vid de tillfällen man önskar. Varje onsdag kommer Räknestugan att hålla till i sal C101 på Lars Kaggskolan mellan klockan 17-19.

– Vi kommer att köra på ända fram till Nationella provet  då det är många som vill ha lite extra hjälp inför det, efter provet har vi märkt att det trappar av, säger Victor.

Känner du att du kanske skulle behöva lägga lite mer tid på matten eller få hjälp av någon annan än din lärare så kan du läsa mer om Mattecentrum här.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.