Laddar

Rasar efter bussolyckan: ”Bedrövligt”

"Om jag kunde flyga runt så mycket i den låga hastigheten vågar man inte tänka hur det hade gått om bussen kört fortare."

delningar

Klockan var strax före tre på torsdagseftermiddagen när olyckan var framme. I höjd med radiohuset på Norra vägen i Kalmar stannade en bilist för en cyklist som var på väg över övergångsstället. Bussen som låg tätt bakom bilen märkte inte att bilen hade stannat och brakade in i bakänden på bilen.

En av de som befann sig på bussen från Smedby var Jessica Andersson från Kalmar.

I ett inlägg på Facebook delade hon med sig av sin berättelse om bussfärden och berättade om flera liknande händelser där bussar legat tätt bakom andra fordon och kört aggressivt. Inlägget fick snabbt många reaktioner och flera personer vittnade om liknande erfarenheter.

– Jag blir så arg när jag tänker på det. Tänk om jag hade haft med mig min fyraåriga dotter på bussen? Hur hade det gått då? Trots att hastigheten var så pass låg flög jag över till andra sätet och gjorde mig illa i handlederna, säger Jessica Andersson och fortsätter:

– Jag har upplevt sådana bussturer många gånger och de är inte direkt lugna och sköna bussturer som de så fint säger i reklamerna.

Hon ställer sig också kritiskt till att alla stadsbussar inte är utrustade med bälten.

– Det är bedrövligt att det inte finns bälten i alla stadsbussar. Om jag kunde flyga runt så mycket i den låga hastigheten vågar man inte tänka hur det hade gått om bussen kört fortare.

– Att lägga pengar för att vi ska kunna ha Wi-Fi på bussarna är absurt när det inte finns bälten för vår säkerhet.

Hon har försökt få kontakt med såväl KLT som företaget som kör bussarna. Men ännu inte fått något svar.

– De har läst mitt mail men inte svarat, tyvärr.

Även 24Kalmar har försökt nå ansvariga på KLT och bussföretaget, dock utan resultat.

Busschauffören fick en ordningsbot för ej anpassat avstånd till framförvarande fordon på platsen, meddelar Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.

Relaterade artiklar