Laddar

Redan rekord för Spin of Hope: ”Så mycket glädje”

På lördag anordnas Spin of Hope på Malkars Västra i Kalmar och i år har de slagit rekord i insamlade pengar till Barncancerfonden – innan dagen ens ägt rum.

delningar

Lördagen den 25 mars är det återigen dags för Spin of Hope att gå av stapeln. Spin of Hope arrangeras till förmån av Barncancerfonden då givmilda och cykelsugna personer samlas på platser runt om i Kalmar för att under tolv timmar samla in pengar genom att spinna.

Ett av gymmen som har gjort det till tradition att delta är Malkars.

– Tempen är hög just nu. Vi har redan slagit rekord i insamlade pengar med 66 000 kronor, förra året slutade summan på 56 000 efter att Spin of Hope var genomfört. Det är många som engagerar sig, säger Anna Larsson som är inspiratör hos Malkars och ansvarig över eventet.

Eventet går ut på att företag och föreningar bildar egna lag och har fått ”köpa” var sin spinningcykel. Lagmedlemmarna får sedan dela upp sig på de olika passen så att de 12 timmar fylls. I år är det 36 lag anmälda och varje cykelpass har även en ny inspiratör.

– Det schemat brukar gå snabbt att lägga, våra inspiratörer älskar att hålla i ett pass eftersom det är så mycket glädje. Det är också kul när företagen lägger ner så mycket tid på att pynta sina cyklar.

Även Team Rynkaby kommer som vanligt att vara på plats, både för att cykla men även för att hålla stämningen uppe runt omkring eventet.

– Det här är definitivt en höjdpunkt på året. Det bästa är att man gör någonting tillsammans och gör det för en bra sak. Man behöver inte heller vara supertränad för att vara med. Vårt mål är att alla ska ha så roligt som möjligt och ta med sig detta som en speciell upplevelse.

Anna berättar att det fortfarande finns platser kvar på de cyklar som Malkars står för. Vill man vara med kostar det 100 kronor som går direkt till Barncancerfonden. Anmälan går att göra här.

Relaterade artiklar