Laddar

Rekordsommar för Allsång på Skansen: ”Den bästa hittills”

I år infördes fri entré till Allsång på Skansen i Färjestaden. Något som bidrog till en kraftig förbättring av publiksiffran. "Det har varit en fantastiskt sommar", säger Fredrik Norén.

delningar

De fyra allsångskvällarna på Hotel Skansen har lockat storpublik. Hotelldirektör Fredrik Norén ser tillbaka på en lyckad satsning med fri entré – något som kommer att upprepas till nästa sommar.

– Såklart kommer det mer folk om det är gratis. Vi är jättenöjda och det är redan bestämt att det blir så nästa år också.

Ifjol kom det cirka 2500 besökare till de fyra allsångskvällarna. I år kom det närmare 2000 personer på både första och andra kvällen. Totalt landade publiksiffran på omkring 7000.

Hur skulle du summera årets Allsång på Skansen?

– Det har varit en fantastiskt sommar, den bästa hittills. Många härliga sommarkvällar och vi har ju slagit publikrekord, säger Fredrik Norén.

Hotellet har fått beröm från gästerna för att det händer saker i Färjestaden också. Sommartid är det annars främst aktiviteter i Kalmar och Borgholm.

– Nu ska vi försöka hitta lite fler samarbetspartners. Allsången påverkar hela Färjestaden positivt när det är fullt i hamnen, det rinner över på flera.

Har ni funderat på att utöka och ha fler allsångskvällar?

– Man vill köra allsången när det är som mest folk i området och det brukar börja kring Victoriadagen. Kanske kan man börja en veckan tidigare, vi får se.

Fredrik Norén vill ge ett extra plus till allsångsledaren Therese Wahlgren-Sundénhusbandet och de artister som har medverkat under sommaren.

Cajsa Stina Åkerström, Ida Adée Olsson, Anna Stadling och Anders Linder har varit de fyra huvudartisterna.

– Det är jättekul, de har gjort det fantastiskt bra. Vi har lyckats få en härlig mix av lokala och nationella artister, säger han.

Relaterade artiklar

De populäraste låtarna till midsommarbordet

Vad lyssnar vi helst på under midsommarhelgen? Spotify har tagit fram sin årliga lista över de mest spelade midsommar-hitsen, genom att kartlägga vilka låtar som spelades mest i fjol.