Laddar

Rekordstort rubgyintresse för Stagg/Jenny

I år är det ovanligt många elever som har anmält sig till uttagningen till rugbylaget.

delningar

På tisdagskvällen hade Stagg/Jennys tjejer sin tredje träning där deltagarna hoppas få en plats i laget som ska representera skolan i den prestigefulla Rugbymatchen i vår.

– Det är många fler i år som är på träningarna än vad det har varit andra år. Jag tror aldrig det har varit så många tjejer. Normalt sett är det också några som brukar hoppa av efter de första träningarna men inte det här året, säger Sanna Lorentzson som är Rygbyansvarig från Stagg.

Den slutgiltiga truppen kommer att ligga på cirka 15-20 spelare och med så många att välja mellan så kommer valet för tränarna inte att bli det lättaste.

– Det är ju många här som aldrig har spelat rugby innan så det tränarna kollar på är inställningen först och främst. Det handlar om hur hårt du går in i situationerna eller vart du ställer dig i kön. Det är viktigt att få se vilka det är som kommer kämpa hela vägen, säger Sanna.

Den 24 september är det dags för uttagningsmatchen där det bestäms vilka tjejer som kommer att ingå i Stagg/Jennys trupp.

Relaterade artiklar