Respass för FBC: "Det behöver hända saker"

Ny tung förlust för Wittbergs FBC Kalmarsund - Foto: Dennis Johansson

FBC Kalmarsund förlorade borta mot Sirius under söndagen.

delningar

FBC Kalmarsund förlorade borta mot Falun med 14-3 onsdags, säsongens största förlust. Under söndagen åkte laget på ännu en knock-out, borta mot IK Sirius IBK. Efter den första perioden stod det hela 4-0 till hemmalaget och gästande FBC hade inte stämplat in.

Den andra perioden fortsatte precis som den första – med starkt Siriusövertag. När drygt 36 minuter var spelade stod det hela 8-0 på resultattavlan. Oskar Andersson hann dock reducera till 8-1 innan den andra perioden var slut.

9-1 kom i den 45:e matchminuten och i den 50:e matchminuten kunde hemmalaget göra 10-1. Filip Stjernberg och Tim Nyander gjorde varsitt mål och kunde därmed snygga till siffrorna något innan slutsignalen ljöd och FBC fick åka från Uppsala med en ny storförlust.

– Det var uselt. Vi är inte där riktigt. Efter en stund gick vi ned och jobbade man-man, men var alldeles för dåliga, säger kaptenen Johan Wittberg.

Vad är det som saknas?

– Jag tycker väl att vi har tappat ödmjukheten. Vi gör inte de enkla sakerna, är för tama offensivt och jobbar inte riktigt lika hårt och vinner inte lika många dueller.

Är ni oroliga för er form?

– Jag vet inte ens om man kan kalla det form. Den är usel också. Vi får rensa luften imorgon, träna på tisdag och så är det ny match på onsdag. Men det behöver hända saker.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar