Restaurang flyttar ut – inga mera kroppkakor i Giraffen

Foto: Pixabay/arkiv

"Det här är en del i en långsiktig plan som kommer starta nu under hösten", säger centrumchefen.

7 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Restaurang Filialen som bland annat serverat kroppkakor, levererade från Arontorps Kroppkakor & Mat, i sju år inne på Giraffen stänger nu på lördag ner sin verksamhet i köpcentrumet.

– Det här är en del i en långsiktig plan som kommer starta nu under hösten. Viss utflyttning är en del i planen för att utveckla Giraffen och ger oss möjlighet att stärka upp handelsplatsen ännu mer. Att lokaler töms under en period för att sedan ersättas med nytt innehåll är ett naturligt steg i att utveckla handelsplatser, så även för Giraffen, säger centrumchefen Martina Adolfsson-Nyström.

– Restaurang Filialen låg i det läget där vi ska bygga om och berördes rätt kraftigt. Sen är det inte skrivet i sten att de inte kan komma tillbaka i nya lokaler. Men för nu stänger de i slutet av veckan, fortsätter hon.

Restaurang Filialen är som sagt inte den enda verksamheten som kommer att beröras när Köpcentrumet ska öppnas upp och nya passager ska tillkomma. Men vilka mer det blir är inte riktig klart ännu.

– Ombyggnaden påbörjas i höst och ska förbättra både den inre och yttre miljön. Man ska bland annat kunna nå Ica och Coop via en gemensam gång. Och bygget möjliggör även för nya aktörer och så för väl befintliga med nya ytor.

Vad skulle kunna ersätta i restaurangväg?

– Vi pratar med flera aktörer i dagsläget, så det kommer ni få reda på lite längre fram. Men det är en spännande tid att se fram emot. Den här första etappen har vi satt som mål att vara klara med till hösten 2019.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar