Laddar

Restaurang kritiseras för falsk marknadsföring

Livsmedelsinspektörerna ska även ha funnit flera andra brister i verksamheten bland annat rörande hygien.

delningar

Inspektörer från Kalmar kommun har genomfört en livsmedelsinspektion på en restaurang i Kalmar och funnit diverse brister. Bland annat ska de som har hanterat livsmedel inte använt lämpliga skyddskläder. Inspektörer ska ha reagerat särskilt på hur skydd används när mathanteraren har ett långt skägg.

Flera redogörelser gällande skötsel och rutiner saknades vid besöket på restaurangen rörande bland annat temperaturer och nedkylning och återuppvärmning av mat. Bland annat ska det också ha saknats skylt om upplysning angående allergi.

Restaurangen marknadsför även att deras hamburgare är gjorda av nymald köttfärs trots att hamburgarna köps in frysta.

Man använder sig även av plasthinkar till att förvara varma livsmedel i. För att säkerställa att ämnen i plasten inte migrerar till maten måste man kontrollera att plastkärlen som används klarar annan användning.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.