Revanschläge i sista derbyt för Kalmarsund: "Kan slå dem"

Kim Nilsson känner sig trots landslagssamlingen väldigt fräsch. - Foto: Mattis Andersson

Grundseriens sista derby står för dörren. Kim Nilsson ger sina tankar inför matchen.

delningar

Oväntad förlust senast. Nu är det på bortaplan som FBC Kalmarsund ska försöka ta en seger i grundseriens sista derby. Men matchen mot Jönköping IK betyder mer än så. Efter förlusten senast är man i Kalmarsund också väldigt ödmjuka inför matchen.

– De fick matchen dit de ville senast. De är bra med när de har ledningen. Då drar de ner på tempot. Men nu ska vi vara med från start. Vi har pratat om att ha en hög intensitet, hög fart och ligga nära dem i försvaret. Då vet vi att vi kan slå dem, säger Kim Nilsson.

Kalmarsund ligger för närvarande på den sista av åtta slutspelsplatser. Ett av lagen som flåsar i nacken är just Jönköping som bara ligger fem poäng bakom.

– Det är svårt att undgå hur man ligger i tabellen. Men vi tar match för match, vi är som bäst då. Vi är nykomlingar och ödmjuka. Det spelar ingen roll om vi möter Lindås, Storvreta eller Jönköping. Alla matcher är tuffa och även om det låter klyschigt så krävs det att vi gör det hårda jobbet. Det är det som gäller, menar Nilsson.

Kim Nilsson är som bekant laget stora stjärna och tillika landslagsspelare. Den gångna helgen var Kim på landslagssamling och spelade den årliga Finnkampen. Även om han både tränat och spelat match i helgen så känner han sig fräsch och år inte det minsta orolig.

– Det är ganska lugnt. Vi tränade på fredagen, en lugn träning. Sen hade vi match på lördagen. Så det var inget ovanligt, man är ändå inne i serielunken, avslutar Nilsson.

Matchen mot Jönköping spelas klockan 18.30 i Jönköpings Idrottshus.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar