Laddar

BILDEXTRA: Riksartister agerade mellanakt på Larmtorget

En överraskad vinnare, rikskändisar som mellanakt och en rocksångare som huvudnummer. Kvällens musik på Larmtorget bjöd publiken på en bred underhållning.

delningar

– Underbart, det känns helt underbart, var Daniel Alleveds spontana kommentar när det stod klart att han hade vunnit kvällens uttagning till Svensktoppen nästa.

Kalmarbon framförde sin egenskrivna låt: Proud.

– På pridefestivalen hörde jag en föreläsare prata just om att vi måste vara just stolta.

Vinnaren är för närvarande engagerad i en Pippi Långstrump-föreställning som ges vid Kalmar slott.

Han blev den sjätte delfinalsvinnaren som kvalificerade sig till finalen som avgörs nästa torsdag på Larmtorget.

Katrin Kernell med låten ”Bloody morning” och Olle Björngreen med ”Ingen kommer undan” var kvällens övriga tävlande. I likhet med andra icke-delfinalsvinnare har de möjlighet att få tävla i Andra chansen för att kvalificera sig till finalen nästa torsdag.

Kvällens mellanakt var inte vilka som helst. Christina Lindberg och Lasse Sigfridsson hade blivit inbjudna och fick framföra en låt. För två år sen återupptog Christina Lindberg sin artistkarriär på heltid. På en fråga från Lennart Palm fick hon berätta för publiken att det var 1989 som hon och Lasse Stefanz fick sin jättehit ”De sista ljuva åren”, som också blev en långkörare på Svensktoppen.

Kvällens huvudartist Joel Alme från Göteborg äntrade scenen strax före klockan 20.

I repertoaren fanns en hel del låtar på svenska. Under 2015 kom han ut med sin fjärde skiva i ordningen – den första på svenska. Bland låtarna som framfördes i kväll återfanns flera av dessa låtar där artisten bjöd på en hel del personliga upplevelser från sin uppväxt.

Text: Lennart Andersson

Relaterade artiklar