Laddar

Riksserien avgörs i Iffehallen: ”Kalmar har blivit ett dart-Mecka”

Över 500 dartare samlas i Kalmar för säsongens sista tävling. "Utvecklingen är enorm".

delningar

På fredagkvällen flyttar hela dart-Sverige in i Iffehallen. Riksseriens tredje och sista tävling avgörs återigen i Kalmar.

– Utvecklingen är enorm. Efter förra året har vi ökat med tio procent. I år kommer 500-550 dartare hit, Kalmar har blivit ett dart-Mecka, säger Stefan Petersson, ordförande i Götalands dartförbund som arrangerar tävlingen.

Två sportsliga höjdpunkter under tävlingshelgen är det individuella Winmau-kvalet på fredagkvällen och elitseriens lagslutspel på lördagkvällen.

– De herrar som slutar på plats 1-4 och de två första damerna i Winmau-kvalet får åka till England och tävla.

– Sedan kommer alltså de svenska mästare i både herr- och damlag koras. Det är så mycket bra dart som kommer kastas och mycket folk som kommer att kolla. De är sjukt duktiga och helgens guldklimp, säger Petersson.

För flera av dartarna i de lägre serierna handlar helgen lika mycket om att umgås och festa som att kasta pil. En provisorisk bar finns i hallen så att ingen riskerar att gå törstig.

– Vi vill prestera så bra som möjligt, men att vinna serien blir svårt. Det är en stor ära för Kalmar att få anordna den här tävlingen, säger Dennis Nilsson som kastar för Kalmarföreningen Pilkompaniet.

Samtliga lokala lag i Riksserien: Mörbylånga (herr) – division 1A Pilkompaniet (herr) – division 2A Lindsdal (dam) – division 2 Pilkompaniet (dam) – division 2 Lindsdals DartGille (herr) – division 3A

För att se tabeller, besök dartstatistik.se.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.