Laddar

Ring om fullträffen som gav tre poäng: ”Såg att det var fri gata”

Matchjälten fick bollen på mittplan. Sekunder senare låg den i nätet bakom ÖFK-målvakten Andreas Andersson.

delningar

Jonathan Ring var namnet på allas läppar efter KFF-segern mot Östersund. Först kvitterade han till 1–1 i matchminut 21 efter att snyggt blivit frispelad av Filip Sachpekidis. Men den riktiga delikatessen hade ännu inte kommit.

När matchen stod och vägde i andra halvlek fick Ring bollen vid mittlinjen. Några sekunder senare låg den i nätet bakom ÖFK-målvakten Andreas Andersson.

– Jag får bollen och känner att jag vänder bort deras mittfältare. När jag kollar upp ser jag att jag har fri gata så jag går mot deras back och kliver förbi honom också. När jag kollar upp igen ser jag att jag är fri så då var det bara att placera in den, säger Ring, och får det att låta som den mest naturliga saken i världen.

Att löpa förbi en spelare när man själv har bollen vid fötterna hör inte till vanligheterna?

– Jag försökte skära in framför honom så han var tvungen att stanna lite, det var så jag tänkte, förklarar Ring.

Inför matchen valde KFF-tränaren Nanne Bergstrand att byta spelsystem. Valet föll på en slags 3-4-3-uppställning där yttermittfältarna föll ner som backar i försvarsspelet.

– Det är bra att vi kan spela olika uppställningar och idag passar det bra när de spelar med trebackslinje, säger Ring som spelade ytterforward – en position han hade i IFK Värnamo för flera år sedan.

– Man får röra sig lite mer fritt och eftersom vi har fem backar passar det mig ganska bra.

Vinsten innebär att KFF tar tre viktiga poäng i kampen om att undvika kval.

– Visst var det skönt att göra två mål men det viktigaste var att vi vann, och det ska vi fortsätta göra, säger matchhjälten.

Kalmar FF–Östersund 2–1 (1–1)

18′ 0–1 Ludvig Fritzson (Patrick Kpozo) 21′ 1–1 Jonathan Ring (Filip Sachpekidis) 74′ 2–1 Jonathan Ring

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.