Laddar

Rockneby ska växa med hjälp av spelande sponsor

"Det känns som en rolig satsning och då vill vi vara med på den resan".

delningar

Rockneby IK andas positiv luft just nu. Klubben siktar mot en uppflyttning till Division 5, och har en växande ungdomssektion samt ett nybildat damlag. Satsningen har bland annat gjorts möjlig av ett unikt samarbete med Malmbron.

– Det känns som en rolig satsning som Rockneby gör och då vill vi vara med på den resan, och hoppas att bolag i regionen också vill det, säger Hugo Gladsyz, VD på Malmbron, som även spelar i klubben.

– Hela klubben har en framåtanda just nu med ett damlag. Och det är jätte kul att man får en bredd i föreningen, och även att man har två nya lag per år på ungdomssidan.

Hugo Gladsyz hoppas kunna knyta nya företag och sponsorer i Rockneby till föreningen genom samarbetet. Det ska ske genom att Malmbron kontaktar företag med målsättningen att de ska gå in som sponsorer till Rockneby IK.

Skulle satsningen visa sig vara framgångsrik finns tankar på att öka upptagningsområdet.

– I första hand är det företag i Rockneby med omnejd och i andra skedet, om vi får positiv respons, är det företag i Kalmar, säger han.

Hugo Gladsyz lyfter bland annat fram klubbens sportsliga ledning som en faktor till klubbens framåtanda och trivsamma position. Nu vill han vara med och lyfta fram klubbens framgångar.

– När man ska växa som klubb så behövs det kapital någonstans, och kan vi få synliggöra den utvecklingen som Rockneby gör på ett positivt sätt och få fler att vilja vara med på resan så tror jag att det är väldigt positivt, säger han.