Laddar

Rogers tuffa livsresa skildras i tv-rutan: ”Kan hjälpa andra”

I programmet som sänds i morgon kväll berättar Roger Gustavsson om såväl lyckliga som svåra stunder i livet.

delningar

De möttes av en ren slump ute på det öländska alvaret en eftermiddag i april. Ett år senare blev mötet ett tv-program. På bästa sändningstid kommer ölänningen Roger Gustavsson från Gräsgård att medverka i Anja Kontors program När livet vänder.

– Det var en ren tillfällighet allting. Vi skulle träffa Anja för att göra en film kopplat till världsarvet. I samband med det började vi prata och hon är duktig på att få en till det. Till slut kom hon fram till att hon skulle vilja ha med mig i sitt program, säger Roger Gustavsson.

När livet vänder är ett program där man får träffa människor som stött på olika hinder i livet – som de senare tagit sig över – och hur de hanterat det. I Rogers fall har ryggproblem, kopplade till artros, gäckat honom under många år.

I programmet berättar han även om tiden efter hans bror bortgång och familjelyckan och kärleken.

– Anja Kontor är väldigt naturlig, så det gick väldigt bra att prata med henne om alla de här sakerna, säger han.

När Roger Gustavsson var 47 år gammal tog han det svåra beslutet att sälja gården som varit familjens livsverk i generationer.

– Det var tufft, men med facit i hand var det det rätta att göra.

Var det självklart att ställa upp i programmet? – Nej, det kan jag inte påstå. Jag var inte så kaxig inför det här och var väldigt nervös. Men jag tänkte att det har säkert funnits någon annan som varit i liknande situation, och att dela med sig av sina erfarenheter kanske kan hjälpa andra.

I dag arbetar han inom LRF Sydost och har även hunnit med att renovera huset tillsammans med sonen. Dessutom har han hjälpt frun med att starta ett café tillsammans med hennes systrar.

– Jag har haft lite av varje för mig, men det är inom näringen jag vill jobba. Där jag kan hjälpa till och känner att jag har erfarenheter att dela med mig av.

Programmet sänds i SVT2 klockan 20.00 på onsdag.

Relaterade artiklar