Rolandz gör sig redo att inta Stadsparken

"Det finns konserter i London, Paris och Barcelona där det är lika fint", säger Robert Gustafsson.

delningar

Med slottet som fond och vattnet som ramar in området. Den andra augusti kommer Robert Gustafsson att uppträda med bandet Rolandz med ett konsertkoncept som aldrig tidigare har funnits i Kalmar.

– Vi ser det som en stor uppgift att göra stordåd. Med bra väder kan det bli hur magiskt som helst, säger arrangör Christian Åberg från Brädholmen Event AB.

Det är Destination Kalmar och Kalmar kommun som länge har funderat på att anordna något med Stadsparken som spelplats och i år testas idén tillsammans med Brädholmen Event AB. Tanken är att parken ska bli en stor publikyta, det finns plats för cirka 5000 personer på området och det är ungefär så många som arrangörerna räknar med ska komma. Dessutom ska det finnas tält där man kan köpa mat.

– Rolandz blir försökskaniner kan man säga och det känns jättekul, särkilt med den här vyn. Det finns konserter i London, Paris och Barcelona där det är lika fint och det finns inget som säger att det inte kan komma internationella artister hit, om det visar sig att det funkar bra, förklarar Robert Gustafsson.

Christian Åberg berättar att allt är i fas inför spelningen och på onsdag och torsdag kommer scenen att börja byggas utanför Park Hermina.

– Det är angenämt att få komma till denna plats och det krävs inte alltför mycket logistik. Naturliga avgränsningar finns till exempel redan i form av vattnet, menar han.

Även om scenen inte kommer att stå kvar efter framträdandet är ambitionen att fler gig ska kunna arrangeras i framtiden. Redan nu har man märkt att intresset för konserten är stort och både bandet och arrangörerna är taggade.

–Man känner sig trygg och hemma här. Vi hoppas att publiken känner att: "Wow, nu har vi en egen arena för framtida evenemang. Kalmar kan det här också och vi kan locka internationella artister hit", säger Robert Gustafsson.

Efter Melodifestivalen, nu kommer bandet till Kalmar Foto: CC Search

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar