Romerna flyttar runt efter att Salvelägret stängts

Svinö, Norra Kyrkogården och senast Vassmolösa. Det är några av de platser som romerna har försökt bosätta sig. Nu har kommunen tagit fem av deras husvagnar i beslag.

delningar

För några veckor sedan stängde kommunen Salvelägret vilket nu har lett till att de EU-migranter som bott där letar efter nya platser att slå läger. Ganska snart efter stängningen kom det rapporter om att de flesta hade ställt upp sina husvagnar på parkeringen vid Svinö och andra ställen i Kalmar.

Nu rapporterar Barometern att de blivit bortkörda även därifrån eftersom det inte är tillåtet att bo där.

–  Efter att vi informerat om läget så försvann i stort sett alla vagnar, säger Tomas Lexinger, produktionschef på serviceförvaltningen.

De har blivit informerade av kommunen om vad det är som gäller angående när och var de ska ställa upp husvagnarna.

– Vi är tydliga med vad som gäller: De får stå på campingplatser eller hos privata markägare. Ingen annanstans, om de står mer än det dygn som lagen medger säger Benny Wennberg som är chef hos serviceförvaltningen.

EU-migranterna har även försökt bo i Vassmolösa men vistelsen blev inte lång då det hotade en känslig vattentäckt där. Enligt Barometern så forslade kommunen bort de fem husvagnar som fanns där. De befinner sig nu på ett skrotupplag vid Moskogen och väntar på sin ägare. Om det inte kommer någon så kommer vagnarna att demoleras.

För de som vill åka hem till Rumänien så erbjuder kommunen fortfarande att betala för resan. Men Benny Wennberg tror att det är många som väljer att stanna tills efter jul.

– Det är givetvis inte lätt för de som tigger, och nu är det så att många är kvarjulhandeln står för dörren med de förtjänstmöjligheter som då finns. Vi får se vad som händer efter jul.

 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar