Rydasp matchhjälte för IFK Berga: "Satt i bortre krysset"

När IFK Berga tog tredje raka segern så var det Niklas Rydasp som blev matchhjälte.

delningar

Det var två förlustfria lag som möttes i den tredje omgången under långfredagen. IFK Berga kom med fullt självförtroende efter sina två raka segrar. Matchen mot Räppe GoIF gick dock inte helt smärtfritt på en lite sämre konstgräsplan i Växjö.

– Det var en svårspelad plan. Men vi började bra och skapade mycket målchanser. Sedan blir vi faktiskt lite trötta, det är första gången jag känner att vi faktiskt är tröttare än motståndarna i år. Men samtidigt så kändes det som att vi var rutinerade och stressade inte upp oss utan hade allt under kontroll, säger Niklas Rydasp som lyckades bli matchhjälte.

Det var vid ställningen 1-1 och med bara knappt en kvart kvar av matchen som Rydasp blev serverad av Bergas för dagen kanske bästa spelare, Oskar Engström.

– Vi vann boll ganska högt. Jag kom i en löpning på högerkanten. Sedan var det var Oskar Engström som väntade in mig och chippade in den till mig. Jag drog till på volley och så satt den i bortre krysset. Det var ett ganska fint mål faktiskt, förklarar Rydasp.

Hur kändes det att få avgöra?

Det var skönt. Jag har varit lite skadedrabbad så det var så klart skönt att få komma tillbaka och vinna med grabbarna. Vi gör det som ett lag.

Bergas seger innebär att man leder serien, ensamma med maximala nio inspelade poäng.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar