Rydström om måltorkan: "Man kan ge en spelare anabola"

Foto: Andreas L Eriksson - Foto: Bildbyrån

Kalmar har endast gjort två mål på de senaste fem matcherna, varav ett mot BK Häcken i torsdagens match.

delningar

Kalmar FF ägde extremt mycket boll i den första halvleken och stundtals så parkerade man utanför Häckens straffområde. Nästan varje gång Häcken fick tag i bollen kunde KFF snabbt återerövra bollen efter antingen bra försvarsspel eller slarv från bortalaget. Utdelningen i den första halvleken väntade dock på sig till den 40:e matchminuten när Nils Fröling vek in från sin kant och distinkt satte 1-0 vid Häcken-målvakten Abrahamssons högra stolpe.

– Jag har alltid sagt att Häcken är ett jävla bra lag. Det som de visar idag är att de kan klara av en matchbild som kanske inte var till deras fördel. Vi var rätt nöjda med att kunna ha bollen så mycket i första halvleken. Vi såg att de blev lite slitna och jag inte velat vara central mittfältare i första halvleken, kanske i andra, men i första fick dem det tufft, säger KFF-tränaren Henrik Rydström på presskonferensen efter matchen.

Häcken rivstartade den andra halvleken och tog över initiativet från hemmalaget Kalmar. Paulinho kunde kvittera till 1-1 efter en fin frispark i den 55:e matchminuten. Bara sex minuter senare var samma Paulinho framme och gjorde 2-1 efter att ha sprintat ifrån Mikael Dyrestam. Det var ett resultat som stod sig hela matchen ut och någon forcering från Kalmars sida blev det aldrig.

– Vi visste att de skulle göra förändringar inför andra och kliva lite högre. Vi hanterade det lite för dåligt utifrån hur vi brukar göra. Vi fastnade liksom i deras förstapress och förstalinje istället för att spela förbi och komma till en attack in på deras planhalva. Varje gång vi börjar spela "old school" om jag kallar det det som vi gjorde i slutet av matchen och spelar rakt så blir det skit liksom. Jag tycker inte vi skapar någonting då. De gånger vi sprider ut motståndarna och flyttar bollen så skapar vi någon form av möjlighet att göra mål, säger Rydström.

Just målskyttet är någonting som Kalmar FF har haft problem med under den senaste tiden. Laget har endast gjort två mål på de senaste fem matcherna – varav ett idag. Rydström är medveten om det och menar att det inte finns några "quick-fix" på problemet.

– Man kan ge någon spelare anabola så han blir skitstor så vi kan skicka in inlägg så nickar han in dem. Nej men, vi såg det i VM, det är svårt att luckra upp lag som är låga. Första halvlek och de tidigare matcherna, det kräver en jäkla synkronisering i anfallsspelet där man känner till vad den andre gör. Vi såg det i VM, det är väldigt svårt för även de allra bästa lagen. Vi är inte där att det sitter än, men vi tränar på det och försöker.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar