Så blev domen efter våldsamma misshandeln vid Rasta

Gängkriminella anses vara inblandade.

delningar

Det var i mitten av januari som tre män försökte pressa en 21-årig man på en summa pengar vid Rasta i Kalmar. Två bröder, 21 respektive 23 år gamla stod tillsammans med en 32-årig man åtalade för att på olika sätt ha deltagit i misshandeln.

Nu har domen kommit för det uppmärksammade fallet. Kalmar tingsrätt dömer den äldre brodern samt den 32-åriga mannen till fängelse i ett år och sex månader. Den äldre brodern döms dessutom till tio års utvisning.

I domen framgår det att männen som stod åtalade, som alla tre är bosatta i Malmö, åkt till en mindre ort i Småland, lämnat sina mobiler och köpt nya kontantkort för att sedan ta färden mot Kalmar.

Åklagaren kunde visa upp bevis såsom vart och när telefonerna kopplats upp mot olika master samt vittnesuppgifter.

Vid Rasta misshandlade den äldre brodern och den 32-åriga mannen målsägaren med kniv och elbatong och efter misshandeln uttalade hotelser om han gick till polisen och anmälde dem.

I en konversation på Facebook mellan den äldre brodern och den misshandlades mannens kompis, bekräftar han att han var med och deltog i misshandeln.

Den yngre brodern frias helt från åtalspunkterna grov misshandel och övergrepp i rättssak. Han befann sig förvisso i bilen vid Rasta den kväll som misshandeln ägde rum, men det går inte bevisa att han aktivt deltog i misshandeln.

Den 32-åriga mannen döms för grov misshandel, men frikänns från försök till grov utpressning. Den äldre brodern döms för grov misshandel, övergrepp i rättssak samt försök till utpressning men frikänns från grovt vapenbrott samt ett annat fall av övergrepp i rättssak.

Den äldre brodern hade haft uppehållstillstånd i Sverige i över fem år och därför krävdes det "synnerliga skäl" för att han ska utvisas.

Men eftersom den äldre brodern synts i en väst där det står "Vice President" till ett kriminellt gäng väljer tingsrätten att döma mannen till utvisning i tio år.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar