Laddar

Så blir det nya bostadsområdet i Kalmar: ”Helt unikt”

Kunderna ska själva få bestämma hur de vill bo. Det är grundkonceptet i det unika projektet på Karlssons äng.

delningar

I tisdags skrev 24Kalmar.se vilka företag det var som vann markanvisningstävlingen och som ska få bygga i det så omtalade området på Karlssons äng i norra Kalmar.

På onsdagen presenterade I Am Home och mäklarfirman Pontuz Löfgren ett unikt koncept, där de boende själva får bestämma utformningen av deras framtida boende.

– Meningen med det här är att de som väljer att bo i de här lägenheterna ska få bestämma själva och utforma sitt boende. Vill man lägga krut på köket, kan man göra det, likaså om man vill slå på stort med badrummet. Det är helt individuellt. Antingen kan man få det enkelt och ekonomiskt eller påkostat och lyxigt. Däremot kommer det inte vara dyrare att bo här än någon annanstans, säger Pontuz Löfgren.

De aktuella bostadshusen kommer att ligga mitt i området och rymma 23 stycken bostadsrättslägenheter. Det kommer finnas allt från ettor till fyror.

– Men man ska inte stirra sig blind på hur många rum de olika lägenheterna kommer ha. Det är som vi sagt väldigt individuellt hur man själv vill göra. Vissa lägenheter kommer man ha möjlighet att ha ett och ett halvt plan, med möjlighet till antingen sovloft eller generösa takhöjder, säger Petra Wertheimer, marknadschef på I Am Home.

Husen kommer att byggas i trä och vara extremt energisnåla.

– I och med att vi kommer återvinna regnvatten och även ha solpaneler på taken, kommer det här bli ett väldigt hållbart och ekonomiskt boende ur miljösynpunkt, säger Petra Wertheimer.

– Det här ligger lite i tiden – till och med lite i framtiden. Detta är helt unikt, säger Marcus Lönnbom på Pontuz Löfgren.

Pontuz Löfgren:

– Den enda begränsningen är fasaden. Den kan man inte göra någonting med. I övrigt kan man helt själva bestämma, tillsammans med en arkitekt, när man köper själva skalet, hur man vill ha det.

Totalt kan det komma att byggas runt 400 bostäder i området på Karlssons äng – där första spadtaget är beräknat till sommaren 2018. Pontuz Löfgren har tagit del av flera olika byggherrars planer – men valt att arbeta med I Am Home.

– Det finns inget annat som är likt det här och det var därför vi valde att jobba med I Am Home, säger han.

Den 17 februari är det försäljningsstart och går allt enligt planerna kommer inflyttning att ske under tredje kvartalet 2019.

– I och med byggandet på Karlssons äng byggs hela staden ihop. Dessutom finns allt nära boendet. Det är nära till naturen och till affärer i Berga centrum och skola, säger Marcus Lönnbom.

Lägenheterna kommer vara mellan 45-156 kvadratmeter stora.

I fastigheten kommer även en butikslokal, alternativt ett gemenskapsutrymme att byggas.

– Det är ännu inte klart vad det kommer bli där, mer än att det finns möjligheter för en butik att etableras sig där, säger Petra Wertheimer.

Relaterade artiklar