Så blir nya dryckfestivalen: "Vill lyfta varandra"

Robert Aldestam, Joel Heinecke och Olof af Wåhlberg är arrangörerna bakom dryckesfestivalen. - Foto: Tilda Eriksson

Fokus på lokala produkter. "Ge en bredare vidd på vad vi från Öland kan leverera".

delningar

Den 11 maj arrangeras Drick ÖlandKackelstugans gård i Västra Sörby Öland. En ölfestival arrangerad av Kackelbryggeriet, Skedemosse gårdsbryggeri och av Fireside Brewery.

– Det är något som vi har pratat om ett tag och haft en idé om en öländsk festival med fokus på dryck. Nu har vi äntligen satt ett datum. Det blir ett roligt tillfälle för oss som bryggare men även för de som kunder. Att de får testa våra produkter och att vi får träffa de, säger Olof af Wåhlberg, Skedemosse gårdsbryggeri.

Tanken med festivalen är att allt ska vara öländskt. Öländska drycker, öländsk mat och öländsk musik.

– Folk kan komma till en plats och testa olika produkter från Öland. Det blir mycket starkare om vi gör det tillsammans, det är nästan poänglöst att göra det ensam. Hoppas det blir en bra och solig dag, säger Joel Heinecke, Fireside Brewery.

Inför festivalen brygger de tillsammans en folköl vid namn Drick Öland. En ljus lageröl med amerikansk humle som kommer att finnas till försäljning under festivalen och på Ica.

KällabryggarenWannborga vingård, Håks Gård och Carls Must är även några av de utställare som ska delta vid festivalen och flera kan tillkomma.

– Vi vill ge en bredare vidd på vad vi från Öland kan leverera. Det kommer bli som en Farmer's market, säger Robert Aldestam, Kackelstugans bryggeri.

Under festivalen kommer Kackelstugans restaurang att vara öppen och det kommer även finnas möjlighet att köpa barbecue från Fireside Brewery.

– Vi tre bryggerier är i samma bransch och konkurrenter men vi har samarbetat ett tag och det fungerar bra. Det här blir en naturlig förlängning av vårt samarbete som kan gagna oss allihopa. Det ska bli jätteroligt att göra detta tillsammans och lyfta varandra, säger Olof.

Ölfestivalen fungerar på det sättet att besökarna köper en biljett som är inträde till festivalen. Vid inträdet får man ett provglas och inne på området kan besökarna köpa poletter som de sedan kommer använda för att köpa sina drycker.

Biljettförsäljning till dryckesfestivalen kommer att ske via respektive bryggeriers hemsidor.

FAKTA

Dryckesfestivalen Drick Öland

När: 11 maj

Var: Kackelstugans gård

Tid: 13.00-17.00 och 18.00-22.00

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar