Laddar

Så får du din skräddarsydda bostad

Att förbereda sig inför sitt bostadsköp kan vara en god idé.

delningar

Bostadsmarknaden i Kalmar är fortsatt stabil med en liten nedgång när det gäller bostadspriserna, vilket ger möjligheter till en bra affär för den som letar efter ett nytt objekt.

– Kalmar och några platser som Österlen, Båstad och Öland är sådana om faktiskt är attraktiva just under sommarmånaderna. Det gör ju att det finns både för- och nackdelar med att ge sig in på marknaden, säger Håkan Hellström, VD på Svensk Fastighetsförmedling syd och fortsätter;

– Men detta är ju säljarna medvetna om och därför ser vi ett förhållandevis stort utbud just nu. Risken är att om man väntar till September så är utbudet mindre.

Håkan Hellströms tips till den som letar bostad är att skaffa sig en tydlig målbild över det man letar efter. Att skräddarsy sina önskemål helt enkelt.

– När man väl ska ut ska man vara noga med att tänka efter ”vad vill vi ha?" och ”vad är vår nivå?”. När sen bostaden dyker upp, då slår man till.

Hur vet man då vad som är ens nivå?

– För att få en bild av vad som är rimligt ska man ta hjälp av en erfaren fastighetsmäklare. Då kan man få svar på frågan om det finns en bostad att få tag på i den prisklassen man önskar till exempel. Finns det inte i just området man letar efter, då kan mäklaren tipsa om andra områden, där det går att tillfredsställa köparens behov, säger Håkan Hellström.

Ett tips, som kan ge en fördel på marknaden är också att anmäla skriva upp sig på en lista hos mäklaren.

– Man ska anmäla sig som intressent på Hemnet och några olika företag, som till exempelvis Svensk Fastighetsförmedling. Det händer ofta att objekt säljs utan att de går ut på den öppna marknaden. Har du åtta spekulanter behöver det inte vara lönt att lägga den på sajten, säger Håkan Hellström.

Relaterade artiklar