Laddar

Så här sparar du tusenlappar på skidresan

Det finns mycket pengar att spara på skidresan. Här är åtta tips på hur du gör.

delningar

Oavsett om du är en frekvent skidåkare eller planerar din första resa till snötäckta skidbackar, är det alltid kul att kunna spara pengar på resan.

Därför har brittiska The Telegraph samlat flera tips för att spara pengar på din skidresa i vinter. Här är åtta av dem:

1. Boka en chalet. Konceptet innebär att du hyr en stuga eller ett hus, med en egen kock. Det innebär att du får lagad frukost, eftermiddagsfika och trerätters-middag sex dagar i veckan. Dessutom ingår ofta obegränsat med vin, enligt The Telegraph.

2. Lägg till all-inclusive. Du kan ofta välja att boka hel- eller halvpension när du bokar din resa. Det kan vid första anblick verka som ett dyrt alternativ, men det innebär att du i stort sett inte behöver spendera några pengar under din resa. I vissa fall inkluderas både flyg, transfer, liftkort, boende med helpension,  skidskola och lån av utrustning.

3. Gör din egen lunch. En av de dyraste kostnaderna vid skidresor är lunchen uppe på berget. Istället för att spendera hundratals kronor på hamburgare med pommes arme dag, köp matvaror från den lokala mataffären och gör din egen lunch.

4. Ha koll på valutan. Att växla pengar på flygplatsen är inte att rekommendera, där får du sämst valuta för pengarna. Undvik också att betala med kreditkortet utomlands, då får du ofta betala onödiga extrakostnader.

5. Byt ut alperna. Välj istället östra Europa, Andorra, Spanien och så vidare. Om du väljer bort de stora välkända skidorterna och väljer ett mindre välkänt alternativ är priserna också ofta bättre. Bland annat Bulgariens skidort Bansko har blivit ett väldigt populärt alternativ de senare åren tack vare deras prispressade paket.

6. Betala inte för liftkort separat. Istället för att betala liftkort separat, leta reda på resepaket där liftkort ingår. Då slipper du betala avgifter för växelkurs.

7. Boka sista minuten. Antingen ska du boka resan tidigt, eller precis innan du ska åka. Då får du som bäst pris på resan. Researrangörer ger ofta ordentliga rabatter i sista minut eftersom det är lönsammare för dem att hyra ut ett rum till rabatterat pris än att det står tomt.

8. Boka direkt från skidorten. Istället för att använda dig av en researrangör eller resebyrå, gå in på skidortens hemsida. Numera är de lokala hemsidorna moderna, uppdaterade och det finns ofta möjlighet till en engelsk översättning.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.