Laddar

Så många bolag i Kalmar gick i konkurs

Kalmar går mot strömmen.

delningar

Under 2017 försattes 5 574 aktiebolag i Sverige i konkurs, vilket är en ökning med tre procent jämfört med i fjol. Antalet anställda som drabbades ökade med fem procent och landade på 15 427 personer. Sett över hela landet ökade konkurserna i 14 av 21 län, visar statistik från kreditupplysningsföretaget Creditsafe.

– När vi summerar konkursåret 2017 har vi ökade antal konkurser i nästan hela landet. Men trots en ökning jämfört med förra året, är det relativt låga konkursnivåer sett över en tioårsperiod. Företagsklimatet har varit gott under året som varit, speciellt i våra storstadsregioner, även om trenden nu visar på en svag ökning, säger Krister Jonsson, vd på Creditsafe.

Allra flest konkurser inträffade i Stockholms län (1 878 stycken), följt av Skåne (812).

Bland de länen som gått starkast under året återfinns Värmland, där konkurserna minskade med 28 procent. Även Kalmar län är en vinnare och siffran på antalet minskade konkurser landade på 15 procent.

Totalt gick 88 aktiebolag i konkurs i Kalmar län under det gångna året. 2016 var siffran 104 stycken.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.