Laddar

Så många har sökt tjänsten som ny turistchef

"Vi håller på att boka in intervjuer för första veckan i september", säger Jens Odevall om arbetet med att tillsätta den nya turistchefen. - Foto: Magnus Jansson

Antalet har skalats ner och nu går arbetet in i en ny fas: "Några har erfarenhet från samma bransch"

delningar

Staffan Smedfors sa upp sig i april. I slutet av juli gick ansökningstiden för den nya tillsättningen ut. Nu går arbetet med att utse Ölands nya turistchef vidare.

– Vi håller på att boka in intervjuer för första veckan i september, säger Jens Odevall, kommunchef i Borgholm och vice förbundschef i Ölands kommunalförbund.

Sammanlagt har det varit ett 40-tal sökande till tjänsten. Enligt Odevall har det varit både lokala invånare och personer från andra platser runt om i Sverige.

– Det har också varit ganska blandat gällande tidigare erfarenheter. Några har erfarenhet från samma bransch och andra har varit, och är verksamma inom liknande eller andra branscher.

Den sökande skaran har skalats ner till sex-sju stycken utvalda personer som nu alltså ska intervjuas. Något slutdatum för när Staffan Smedfors efterträdare kan finnas på plats finns inte.

Ett tidigt besked i våras meddelade att den nya turistchefen skulle tillsättas "någon gång under hösten". Nu är målsättningen att allt ska bli klart så snabbt som möjligt.

– Men först och främst vill vi ha rätt person. Sedan beror det också på uppsägningstider och sådana grejer.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Mobilen tar plats i vår vardag

I dagens samhälle reagerar vi nästan mer på om någon inte pillar på sin mobil, än om man är upptagen med den.