Laddar

Så många kvadratmeter får du – för en miljon

Hur många kvadratmeter får du för en miljon kronor? Skillnaderna är enorma beroende på var du bor i landet – och även i nordöstra Skåne syns stor skillnad mellan kommunerna.

delningar

Högsby kommun i Kalmar län är där du får flest kvadratmeter för en miljon kronor i landet, medan Stockholms kommun föga överraskande är den där du får färst kvadratmeter. Bostadssajten Booli har nämligen på uppdrag av Aftonbladet kartlagt hur många kvadratmeter man får för en miljon kronor i varje svensk kommun.

I nordöstra Skåne får du färst kvadratmeter för en miljon i Kristianstads kommun. Genomsnittet ligger nämligen på 63 kvadratmeter. Det kan jämföras med Östra Göinge kommun där köparen i genomsnitt får 125 kvadratmeter för en miljon kronor.

– Det är mycket småorter på landet där du får mest för pengarna men det kan verkligen vara superfina hus, säger Matilda Adelborg PR- och marknadskoordinator till Aftonbladet.

Hässleholms kommun är den näst dyraste i nordöstra Skåne med ett genomsnitt på 93 kvadratmeter för en miljon kronor medan du i Bromölla kommun får 107 kvadratmeter för samma pris.

Så många kvadratmeter får du för en miljon kronor: Bromölla kommun – 107 kvm Hässleholms kommun – 93 kvm Kristianstads kommun – 63 kvm Östra Göinge kommun – 125 kvm

Flest kvadratmeter för en miljon kronor får du i Högsby kommun (233 kvm) medan du får färst i Stockholms kommun (14 kvm).

Fotnot: Siffrorna är framtagna av Booli på uppdrag av Aftonbladet.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.