Laddar

Så många miljoner genererade årets Ironman

Triathleterna har svarat – så många miljoner spenderade de och deras anhöriga under sommarens Ironman.

delningar

41 miljoner kronor – så mycket beräknas årets Ironman-deltagare och deras anhöriga ha spenderat under sommarens evenemang. Siffran är baserad på en enkät där deltagare har fått svara på frågor om tävlingen och vistelsen i Kalmar.

– Framgångsreceptet för Ironman Kalmar tror jag är det fina samarbete som sker mellan Ironman, Kalmar kommun, Mörbylånga kommun och föreningarna. Där lägger vi grunden till ett proffsigt arrangemang, säger Christian Kirchberger, managing director, Ironman Sweden.

Förutom den ekonomiska aspekten har även frågor om bemötande och helhetsupplevelsen ställts. 97,70 procent av de svarande uppger att de kan rekommendera evenemanget till en vän.

Enkäten visar även att den genomsnittliga deltagaren stannar i nästan fem nätter (4,77 nätter) och har med sig fyra medresenärer.

– Det är verkligen roligt att se att våra föreningar, tillsammans med oss i staden, får så höga betyg i undersökningen. Föreningarna och volontärerna gör ett fantastiskt jobb! Det är också kul att se att man fortfarande väljer att stanna längre och längre i Kalmar i samband med evenemanget, säger Johan Göransson, projektledare på Destination Kalmar.

 

Ironman 2016 i siffror (baserat på deltagare-enkät):

41 miljoner kronor i turistekonomisk omsättning.

4,763 gästnätter per deltagare.

4,007 medföljare per deltagare.

85,2 % män, 14,8 % kvinnor.

Deltagare från 51 länder.

Fakta: Destination Kalmar

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.