Laddar

Så många sökte jobb på E-hälsomyndigheten

Det var stort intresse när den nya myndigheten inledde rekryteringen inför omlokaliseringen till Kalmar.

delningar

24Kalmar har tidigare rapporterat om att E-hälsomyndigheten flyttar från Stockholm till Kalmar. Dock har intresset för att flytta söderut varit lågt hos de anställda. I I nuläget har enbart en handfull av cirka 80 tillfrågade tackat ja till en flytt.

I höstas kom även beskedet att generaldirektören Torsten Håkansta har valt att lämna sin tjänst.

I det första skedet sökte myndigheten ett 50-tal högkvalificerade medarbetare, och totalt kom det in 898 ansökningar, rapporterar Östra Småland.

– Det är svårt att veta i förväg hur många som ska söka, men man kan säga att det är ett stort intresse, säger Lars Kämpe, tillförordnad pressansvarig på E-hälsomyndigheten.

Störst intresse var det för tjänsten som kommunikatör. Nästa etapp i rekryteringen påbörjas i februari innan ytterligare en omgång startar i april.

I maj 2018 ska flytten vara helt klar, men de första medarbetarna börjar jobba på plats i Kalmar nu i januari. Myndigheten har hyrt tillfälliga lokaler i den gamla chokladfabrikenBorgmästaregatan.

Hittills har ett 15-tal personer anställts med placering i Kalmar. På sikt hoppas man kunna etablera myndighetenVarvsholmen, i anslutning till eHälsoinstitutet.

Relaterade artiklar